Munka után holtfáradtan hazaesve, csak egy gyors egyszerű vacsorára futja az időmből. Általában szeretek nagyobb horderejű ételeket készíteni, de a hétköznapokon már akkor is boldog vagyok, ha nem alszom el a fakanállal a kezemben, miközben főzök.
Valahogy az az érzésem, hogy ezzel nem vagyok egyedül... A következő recept a vonaton pattant ki a fejemből, gyorsan bevásároltam hozzá hazafelé tartva, majd egy egy jó 40 perccel később már fel is tudtam tálalni.
A páromnak is nagyon ízlett, és bár ez egy nagyon egyszerű étel, azt hiszem senki nem fogja megbánni, aki kipróbálja.
Hozzávalók két vagy négy személyre
Mi meg tudtunk enni két szelet husit is, de körettel akár négy főnek is elég ez a mennyiség.
4 db pulykamell, de a csirke és éppen olyan jól megteszi
zöldbab lehet fagyasztott is, én is azt használtam
1 db mozzarella golyó
fokhagyma
bacon szalonna
Kiterítettem két csík szalonnát, annak a közepére helyeztem a husit, kicsit megsóztam. (Nem kell nagyon, mert a szalonna önmagában is sós.) Erre jött a vékonyra vágott fokhagyma, de akár össze is lehet törni, erre tettem a zöldbabot. Az egészet lefedtem a felszeletelt mozzarellával, és végül ráhajtottam a szalonnát. Fogpiszkálóval tűztem meg, hogy ne essen szét, ezt jó, ha nem felejti el az ember, mikor nekiesik a vacsorának...
Lefedve körülbelül 30 percig sütöttem 180 fokon, majd még további 5 percig fólia nélkül, hogy a szalonna is megpiruljon. Fokhagymás tejföllel, és petrezselymes rizzsel tálaltam.
Remélem, lesz olyan bátor jelentkező, aki kipróbálja! Az élményeiteket egészen nyugodtan küldjétek el nekünk. :)
@Eszter