Különösebben érdekes története nincs ennek az ételnek. A felállás ugyanaz volt, munka után kellett valami gyors és finom vacsorát készítenem, ezért arra gondoltam, ha a zöldbabos pulykamell bevált, talán kitalálhatnék rá egy másik variációt. Erre mondják, hogy lustaság fél egészség . :)
Ezért aztán kolbászt, lila hagymát és paprikát használtam tölteléknek, és a párom, aki valamilyen furcsa oknál fogva irtózik a paprikától – hacsak nem nyersen szendvicsben eszi –, kivételesen nem turkálta ki a tányérjáról, mert azt mondta, mindennek úgy volt jó íze, együtt. Kell ennél nagyobb dicséret?
Hozzávalók két vagy négy személyre
paprikás kolbász aki pikánsabban szereti az használjon csípőset
fél fej lila hagyma
kaliforniai paprika
bacon szalonna
Két csík szalonnára ráteszem a pulykahúst, majd egy kicsit megsózom. Mi nem sok sót eszünk, szóval csak egy nagyon minimális mennyiséget tettem rá. Erre jönnek a kolbászkarikák, a lila hagyma, és végül a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprika. Azért nem tölteni való paprikát használtam, mert annak nem olyan vastag a húsa, és sütés közben összeseik, ezért is olyan jó lecsóalapanyag. De itt most az volt a cél, hogy minden csak megsüljön, de fonnyadjon össze.
180 fokon 30 percig sütöm a pulykaszeleteket lefóliázva, majd olyan másik 5 percig fólia nélkül, hogy megpiruljon a szalonna. Petrezselymes rizzsel, és tormás tejföllel tálaltam, de jól megy hozzá bármilyen burgonyából készült köret, vagy akár a zöldsaláta is.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!
@Eszter