Ezt a salátát egy nagyon kedves barátnőmnél ettem egy pár héttel korábban, amikor a névnapját ünnepeltük. Mondanom se kell, hogy azonnal beleszerettem, és csak az alkalmat vártam, hogy én is elkészíthessem. A párom mostanában könnyű vacsorákra vágyik esténként, így ezt a "salátát" is kipróbálhattam. :) Egy parányit változtattam a barátnőm receptjén, és így vált ez az én kis különleges vacsorameglepetésemmé.
Hozzávalók
4-6 személyre
2 zacskó vadrizs keverék.
*Igen ez egy gyorsrizs, de ezzel nincsen semmi baj! Ha nem találtok ilyet a boltban, csak sima vadrizst, akkor fele fele arányban keverjétek össze a hántolt "hétköznapi" rizzsel, és úgy főzzétek meg*
4-6 újhagyma mérettől függően1 kígyóuborka
egy marék pecán dió, de ha ez nincs akkor a sima dió is megteszi
joghurt
500g csirkemell
snidling
A csirkemellet kockára vágtam sóztam borsoztam, és megpirítottam egy kis olajon. Hamar készen lesz, maximum - perc az egész. Amíg a husit pirítjátok, villámgyorsan össze lehet vágni a salátához való uborkát és újhagymát is.
A rizst is meg lehet főzni mindezekkel egy időben. Mivel ez a saláta nem meleg, a rizst kihűtöttem egy tál hideg vízben, és a csirkével is vártam egy kicsit, mielőtt az egészet összekevertem.
Annyi joghurtot érdemes hozzáadni, amennyit felvesz a saláta, és aztán az egészet megkoronázhatjátok a durvára vágott dióval és a snidlinggel.
Jó étvágyat kívánok!
@Eszter