Képzeljük el, hogy holt fáradtan érünk haza a munkából, és éhesek vagyunk, mint a fene. Nagyjából egy szelet kenyér megkenésére van kapacitásunk, de valami utolsó energiatartalékunkkal rá tudjuk magát venni, hogy valami tartalmasabb kerüljön a gyomrunkba... Na, akkor jöhet ez a saláta, ami 30 perc alatt készen van, és még a férjemnek is ízlett!
Hozzávalók
500g pulykamell (nagyon jó a csirkemell is)
1 fejessaláta
4 db újhagyma
1 csomag retek
1 fej fokhagyma
2dl vörösbor
Gyros főszerkeverék
édes chili szósz
A pulykamellet (csirkemellel is működik a dolog, de akkor érdemes más főszerkeveréket használni) kockákra vágtam, befűszereztem a gyros főszerkeverékkel, majd olajon átpirítottam a husit, egy fej gerezdekre szedett fokhagymával együtt. Amikor már megpirult, felöntöttem az egészet 2 dl vörösborral. (esetemben Sangriát használtam) Fedő alatt addig pároltam, míg a bor szépen el nem párolgott alóla.
Közben gyorsan felcsíkoztam a fejes salátát, és felkarikáztam hozzá az újhagymát, és a retket is. Amikor készen volt a husi, egy kicsit vártam, hogy ne legyen tűzforró, majd az egész egyveleget összeforgattam és meglocsoltam egy kis édes chili szósszal. A fokhagymát is tegyétek hozzá, amivel együtt sütöttétek a pulykahúst!
Tipp
*Ha nincs édes chili szószotok, vagy túlságosan drágának találjátok a boltban, akkor házilag is el lehet készíteni. Mondjuk így: Chili szósz
De ha ennél is egyszerűbben szeretnénk valami hasonlót készíteni, akkor vizet, mézet, szárított chili paprika pelyhet, és egy kis borsot gyömbért keverjünk össze, és már kész is a saláta szósz.*
Az egész "főzési -idő" nem lesz több mint 30 perc, és a végén egy fantasztikus vacsora lesz a jutalmunk. Nem nehéz étel, és szemet gyönyörködtető a színkavalkád, ami a tányérunkon lesz. (A salátákat, mindig érdemes frissen fogyasztani)
Jó étvágyat!
@Eszter