Hozzávalók
1 fél kígyóuborka
2-3 újhagyma
100g borsó, lehet fagyasztott is
1 db narancs +1 fél narancs leve
kockázott bacon
juharszirup vagy méz
fejes saláta
szójaszósz
A szalonnát kevés olajon feldobtam pirulni, és csurgattam rá egy kis juharszirupot, hogy édeskés íze legyen, és kicsit megkaramelizálódjon. Egészen nyugodtan lehet helyette mézet használni, mert a juharszirup nem egy olcsóság, de ezt a lépést akár el is lehet hagyni! Figyeljünk oda a szalonnára, mert a méz vagy adott esetben a juharszirup gyorsan rá tud égni, szóval, még véletlenül se hagyjuk felügyelet nélkül!
A borsót megpároltam egy kis vajon, és tettem hozzá petrezselyem zöldet is. Ezután felszeleteltem a kígyóburkát, és a hagymát, felaprítottam a fejes salátát is, és az egészet összekevertem a borsóval és a szalonnával is.
A narancsot gerezdekre szedtem, és minden darabot félbevágtam, és már csak az öntet összekeverése volt hátra: A szójaszósz, a juharsziruppal (vagy a mézzel) és egy fél narancs kifacsart levével kevertem el. Nem írok mennyiséget, kóstoljátok meg, és döntsétek el, hogy mennyire édesre szeretnétek.
Ezután már nincs más hátra, mint elfogyasztani a finom vacsorát. :)
Tipp
*Akinek a saláta kevés, süssön hozzá egy tükörtojást*
Jó étvágyat kívánok!
@Eszter