Belgiumban voltunk a barátainknál,
és csodálatos ebédet ettünk náluk. A jó időre való tekintettel, bekapcsolták a
kerti grillt, és már indult is a sütögetés (csirke, sertés, marha). Mindennek
csodálatos illata volt, és én úgy döntöttem a hús mellé készítek egy salátát.
Most egy édeskés-öntetes,
gyümölcsös salátát készítettem, ami nagyon jól megy a grill húsokhoz. Igazából
egy komplett fogásnak is elmegy, viszonylag kalória szegény, szóval minden
tekintetben megéri kipróbálni. Bár azt meg kell említenem, hogy 100g kesudióban
akár 553 kalória is lehet, szóval nem kell beletenni a salátába az egész
zacskóval... Azonban ennek a diófélének nagyon sok pozitív hatása van, amit
érdemes tudni. A KESUDIÓ ELŐNYE
Hozzávalók
1 fej jégsaláta, vagy bármilyen saláta, amit szerettek
1 fürt szőlő / én mag nélküli piros szőlőt választottam, de ez ízlés dolga, a zölddel is finom/
50g aszalt sárgabarack
100g kesudió
Öntet
250 ml natúr joghurt
méz
citrom
Tipp
*Aki nagyon ínyenc szeretne lenni, akár kicsit meg is piríthatja a diót*
A joghurtot 4 evőkanál mézzel kevertem el, és belefacsartam egy fél citrom levét. Akár a héját is bele ehet reszelni.
Ezután már csak rá kellett csurgatnom az öntete a salátámra, és már neki is láthattam az evésnek.
Gyors, egyszerű, és a megszokottól egy kicsit eltérő. :) Remélem, kipróbáljátok!
*Aki nagyon ínyenc szeretne lenni, akár kicsit meg is piríthatja a diót*
A joghurtot 4 evőkanál mézzel kevertem el, és belefacsartam egy fél citrom levét. Akár a héját is bele ehet reszelni.
Ezután már csak rá kellett csurgatnom az öntete a salátámra, és már neki is láthattam az evésnek.
Gyors, egyszerű, és a megszokottól egy kicsit eltérő. :) Remélem, kipróbáljátok!
Jó étvágyat kívánok
mindenkinek!
@ Eszter