Elérkezett a pillanat, amikor a lustaság fél egészség, egy pozitív kicsengésű mondattá avanzsált át. Ez a búzadarás sütemény nem csak pofon egyszerű, hanem rekordidő alatt elkészül! És a legjobb, hogy csak be kell tenni a mikrohullámú sütőbe...
Story
*Ezt a receptet az internetről kerestem ki, ezért még véletlenül sem próbálok úgy tenni, mintha saját ki agyszüleményem lenne. Húsvétkor Belgiumban voltunk a barátnőméknél, és neki furcsa módon nincs sütő a konyhájában... De nem adtuk fel, a mikrós süti is ugyanolyan gyorsan elfogyott, mintha sütőben csináltuk volna. :)*
A sütemény sülés után hamar kiszárad, mert a búzadara magába szív
minden nedvességet, ezért érdemes a felszolgálás előtt fél órával
elkészíteni, és még frissen megenni.
Hozzávalók
1 dl olvasztott vaj
2 dl búzadara /gríz/
4 dl liszt
2dl cukor
2 dl tej
1 tojás
1 csomag mazsola
1 cs. sütőpor
1 citrom
Az olvasztott margarint a cukrot és a tojást habosra kevertem. Ez olyan 3 percet vett igénybe az életemből az elektromos habverő társaságában töltve.
Külön tálban összekevertem lisztet, búzadarát, és sütőport és a felét hozzáadtam a vajas masszához.
Majd ráöntöttem a tej felét, összedolgoztam, aztán megint a lisztes keveréket, végül a maradék tejet. Beleszórtam a zacskó mazsolát, és már kész is volt a tésztám.
Tipp
* Szórhattok bele csokoládé darabokat, magvakat, aszalt gyümölcsöt, amit csak szeretnétek*
A legmagasabb fokozaton 12 percig sütöttem, és utána még másik 5 percre bent hagytam a mikróban pihenni.
Mivel egy kicsit száraznak találtam ezt a fajta süteményt, gyorsan összedobtam egy fahájas almás-szílvás öntetet, és már tálaltam is.
Öntet
6 -8 db nagy szilva
3 db alma
cukor fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
Két dl vízben feltettem főzni a felvágott gyümölcsöt, találomra beleszórtam a cukrot és a fahéjat, beledobáltam még néhány szegfűszeget is, és olyan 10 perc múlva már készen is volt az illatos gyümölcsszósz.
Jó átvágyat mindenkinek!
@Eszter