Továbbra is az a fő szempont nálam, hogy valami nagyon finomat készítsek, viszonylag rövid idő alatt. A tészta az egyik legnagyszerűbb találmány, mert annyi féle képpen lehet elkészíteni, hogy végtelen sorokat írhatnék ide, akkor sem tudnám felsorolni az összes variációt! Most azt használtam fel, ami éppen itthon volt. Így készült el a chorizo-s olajbogyós tagliatelle.
Hozzávalók
1 vagy 1+ 1/2 száll chorizo kolbász / de bármilyen finom fűszeres kolbász megteszi, csak legyen puha/
kockázott bacon
olajbogyó tetszés szerint
1 kis üveg paradicsomszósz
1 fej vöröshagyma
1-2 piros húsú édes paprika
500g kifőtt tészta
Elkészítés
Zubogó sós olajos vízben kifőztem a tésztát, de nem szűrtem le azonnal, mert nem szeretem, amikor kihűl és összetapad. Tehát, míg fel nem használom, mindig a vízben hagyom, és csak akkor szűröm le, amikor már összekeverem a szósszal.
A hagymát apróra vágtam, és megpirítottam a baconnel együtt, majd ezután rádobtam a karikára vágott kolbászt is.
A paprikát tettem bele a serpenyőbe legutoljára, és úgy 5-8 percig az egészet hagytam kicsit párolódni, aztán ráöntöttem a paradicsomszószt, és beletettem az olajbogyót is a keverékbe. Ezután még egy másik nagyjából 5-8 percig főztem az egész mártást, majd összekevertem a kifőtt tésztával.
Nagyon gyorsan készen van, és isteni finom. Nem az a lényeg, hogy a tészta tocsogjon a szósztól, ezért használtam csak egy kis üveges paradicsomszószt.
A végeredmény utánozhatatlanul finom! Jó étvágyat kívánok!
@Eszter