Nincs is jobb, egy hosszú, fárasztó nap után, mint egy olyan vacsora, ami tartalmas, ugyanakkor 30 perc alatt elkészíthető. Az alapanyagokat nyugodtan lehet variálni, csak egy kis fantázia kell hozzá.
Hozzávalók
4-6 db csirkemell
500g spagetti tészta /más tésztával is ugyanolyan finom/
6-8 fej gomba
100g zöldborsó
1 fej hagyma
bacon /nem kötelező/
1 csirke húsleves kocka
200ml főző tejszín
2 ek liszt
só
bors
tárkony
A tésztát legalább felére el szoktam törni, és a már forrásban lévő vízbe teszem, amibe sót és egy pici olajat öntöttem. Közben elkészítem a ragút. A hagymát felszeletelem, és megpirítom a kockára vágott baconnel együtt. Erre teszem rá a felaprított csirkemellet, sózom, és borsozom az egészet.
A húsleveskockát /ha valakinek van otthon igazi húslevese, akkor az még jobb/ feloldom 250ml forró vízben, és ráöntöm a csirkére. Ezután beleteszem a felszeletelt gombát és fedő alatt párolom az egészet.
A gombának nem kell sok idő, hamar meg fog főni.
Mikor a gomba már készen van, beteszem a borsót, mert ennek kell a legkevesebb idő, és hozzáadom a tejszínt is.
A tejszínhez adok kettő evőkanál lisztet, és merek hozzá a húsleves alapból is a hőkiegyenlítés miatt. Simára keverem, és ezzel sűrítem be a ragút.Ezután megszórom a tárkonnyal, és hagyom, hogy egy kicsit még összeforrjon.
Mikor a csirkés ragú készen van, összekeverem a tésztával, és már tálalhatom is.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok!