Minden
hónap utolsó csütörtökén közös ebédet szervezünk a kolléganőimmel. Így kicsit
jobban összekovácsolódik a csapat, és mivel különböző nációkról beszélünk
(szerb, lengyel, moldovai, indiai, lett, ír, magyar, román, spanyol, brazil)
van lehetőségünk olyan ételeket is megkóstolni, amiket, amúgy valószínűleg nem
főznénk meg magunknak, mert nem is ismerjük. A kolléganőim közül többen
vegetáriánusok, illetve akadnak olyanok is, akik a csirkehúson kívül más húst
nem esznek meg.
A
múltkori találkozóra Hortobágyi húsos-palacsintával készültem, de mivel
gondolni kell a vegetáriánus hölgyekre is, egy pár palacsintát félretettem, és zellerrel,
paradicsommal és fetával töltöttem meg. Reménykedtem benne, hogy finom lesz,
mert zöldséges palacsintát eddig nem készítettem, a párom ugyanis kifutna a
világból, ha zellert kéne ennie. : )
De
a vegetáriánus kolléganőimtől sok dicséretet kaptam, és azt a kérést, hogy
csináljak még ilyen zöldséges palacsintát máskor is. Cserébe én pedig a
moldovai kolléganőmnek Eugenia-nak könyörögtem, hogy legközelebb is készítsen
padlizsánkrémet, amit valami hihetetlenül finom volt.