11:17
|
Szerző:
Unknown
Ez a desszert nem tartozik a kalóriaszegény finomságok közé, de, akit ez nem zavar, annak bátran merem ajánlani. Annak ellenére, hogy ez nem fogyókúrás édesség, azért érdemes kipróbálni. Én most karácsony alkalmából próbáltam ki. A siker elmaradhatatlan volt! Kicsit más volt, mint a megszokott, hagyományos karácsonyi desszertek, és éppen ettől volt különleges.
6:22
|
Szerző:
Unknown
A pörkölt és a ragú /stew/ között a legszembetűnőbb különbség, hogy az egyikben van zöldség is. Bár az angol nyelvterületeken legtöbbször a mi pörköltünket stew vagyis ragú fordításban lehet viszontlátni a különböző szakácskönyvekben, a két étel mégsem ugyanaz. Én most a marharagú olyan változatát készítettem el, amihez világos sört használtam, és került bele egy kis mustár is. Bár alapvetően nem szeretek hosszú ideig a konyhában rostokolni, és ennek az ételnek a főzési ideje majdnem 2 óra, a végeredmény megéri. Mondanom sem kell nem igazán maradt belőle másnapra...
5:02
|
Szerző:
Unknown
Szerelmem
a cottage cheese nevű termékkel már jó sok évvel ezelőtt kezdődött.
Kíváncsiságból kóstoltam meg az akkori munkahelyemen, ahol elkezdtük árulni, és
rájöttem, hogy ez valami olyasmi, amit én nagyon fogok szeretni. A cottage
cheese-t sokszor fordítják túrónak, és az angol nyelvterületen élő emberek
számára nagyjából valóban a túró funkcióját tölti be. De azért ez még sem túró,
azt hiszem egy kicsit több annál. A készítés során a cottage cheese-t
lecsapolják, de nem préselik ki, így benne marad a tejsavó egy része, és
szabályos kis gömb alakú friss sajtdarabok keletkeznek, amiknek nagyon enyhe az
ízé.
Édesen
és sósan egyaránt fogyasztható. Kiváló a zöldségmártogatós alapanyagaként, vagy
éppen desszert készítésére is. Én most a salátámhoz használtam fel, és igazán
mondhatom, hogy szinte megkoronázta a zöldségek amúgy is fenséges ízét!
Feliratkozás:
Bejegyzések
(
Atom
)